به گزارش مشرق، «تروریسم داعشی» یا «تروریسم تکفیری سعودی» در عراق در «بلاد الرافدین» امروز سهشنبه وارد سومین هفته خود شد تا خون مردم اهل سنت و شیعه و کرد و ترکمن و مسیحی عراق همچنان بریزد اما رسانههای سعودی و ترکیهای، قطری، آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی تبلیغ کنند که «شیعیان» و «دولت شیعی» علیه «اهل سنت» میجنگند.
سهشنبه 20 خرداد (10 ژوئن) دومین شهر بزرگ عراق «بوذاردشیر» قدیم، «موصل» امروز، صحنه جولان گروههای مسلح مختلف تحت رهبری گروهک «دولت اسلامی عراق و شام (داعش)» شد؛ شهری که قلب آن آب روان رود «دجله» است و مردم کُرد، ترکمن و عرب، از اهل سنت تا مسیحی در آن بدون اتهام و توهم اختلاف، زندگی میکردند.
زمانیکه «داعش» این شهر تاریخی یک میلیون و 800 هزار نفری را جولانگاه خود کرد، و هزاران نفر را آواره شهرهای مجاور کرد، حتی آثار مذهبی و تاریخی این شهر به خود لرزیدند. مجسمه مریم مقدس در مقابل یک کلیسا تکه تکه شد. مجسمه شاعر شهیر دوره عباسی «ابو تمام» با جرثقیل از جای خود کنده شد و حتی مجسمه «زن موصلی» که شهره شهر بود، دچار سرنوشتی مشابه شد.
مردم موصل صبح 10 ژوئن که از خواب برخاستند گمان نمیکردند که شب، شهر خود را در چند قرن قبل ببینند. تروریسم «داعش» که متأسفانه نام «اسلام» را یدک میکشد، قوانین «وحشیانه» خود را به نام «سند شهر» منتشر کرد تا مردم را به اتهام «شیعه» بودن بکشد و به اتهام «زن بودن» تحت فشار قرار بدهد. زنی حق ندارد جز برای «ضرورت» از خانه خارج شود. مسجدهای تعیین شده برای «توبه» پذیرای «توبهکاران» است. هیچ بیانیه و اطلاعیهای جز اطلاعیههای «داعش» نباید منتشر شود. مظاهر «شرک» باید از چهره شهر زدوده شود. پرچمهای سیاه یا همان «الرایات السوداء» در جای جای شهر بالا رفته است. شهر سیاه شده است.
این وصف اندک، فقط بخشی از سیاهیای است که بر موصل سایه افکنده و موصل بخشی از مناطقی است که «تروریسم داعش سعودی» بلای جان آن شده است.
رسانههای وابسته به مخالفان دولت عراق که ابتدای بحران سخن از افراد مسلح به میان میآوردند، اکنون اقدام مسلحانه را به اقدام انقلابی مردم سنی تغییر دادهاند. تروریسم داعشی، تروریسم تکفیری، تروریسم بعث صدامی، شده است انقلاب مردم سنی؛ خیزش مردم ستمدیده و محروم اهل سنت. حتی دولت آمریکا که ابتدای بحران به نوعی حاضر بود علیه «داعش» موضع بگیرد، الان ابراز عقیده میکند که ریشه ورود داعش به سیاستهای دولت عراق برمیگردد؛ بیآنکه به روی خود بیاورد که خودشان یعنی واشنگتن، ریاض، پاریس، آنکارا و دوحه و لندن هستند که داعش را در سوریه حمایت کردهاند و اکنون وارد عراقش کردهاند.
موضع آمریکا پس از آن تغییر کرد که امتیاز لازم را از عربستان در مصر گرفت. زمانیکه میوه توافق واشنگتن-ریاض در هواپیمای اختصاصی شاه سعودی در فرودگاه قاهره چیده شد و رئیس جمهور جدید مصر با حضور برای دستبوسی شاه سعودی، مانند یک سرباز وفادار مقابل فرمانده فرتوت خود احترام نظامی گذاشت و نشست و میوه توافق عراق را در مقابل میلیونها دلار نفتی عربستان تقدیم کرد.
اکنون هر چقدر داوطلب مردمی از شیعه و اهل سنت در شهرهای عراق بیشتر میشود، عزم حامیان «داعش» نیز برای شعلهور کردن آتش فتنه مذهبی در عراق نیز بیشتر میشود. سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان هفته گذشته در حاشیه نشست وزرای سازمان همکاری اسلامی صراحتا به عراق و هوشیار زیباری همتای عراقی خود هشدار داد و گفت: با عربستان مخالفت نکنید.
این تهدید بدین معناست که عربستان آرزوهای بر باد رفتهاش در سوریه را میخواهد در عراق محقق کند حتی اگر به ریختن خون مردم بیگناه تحقق یابد. حتی مردم اهل سنت.